Walking on sunshine

Hej.
Vad har då lilla Ida gjort idag? Jo hon har kört truck, kört truck och kört änumera truck. Det hela började med en lungn och skön morgon. kollade lite aftonbladet och så. Men sen kom Roffe och sa att det kanske är bra att köra lite truck idag. Och jag sa så klart ja för jag vill lära mig mer och det är kul att köra truck. Så jag fick först starta trucken och se att allt fungerade sen fick jag köra ner till framsidan och där byta truck till Tyotan för att hämta pallar som skulle köras till spår 53 och det fick jag göra. Det var ganska svårt för det var massa saker på spåren och så fick jag sen backa på samma spår en massa meter. Sen körde jag ut till backsidan för att göra övningar med pallar och svängnings övningar. Gick ganska bra. Sen kom det svåraste och jobbigaste nämligen att köra hjul. Dom är tunga svåra att ställa på plats och när man kör med dom och kanske råkar köra lite hoppigt kan hjulen hoppa av och så kan dom skada både trucken och sig själva. Och detta truck körade var så jobbigt att jag glömde bort att bli hungrig så när Roffe sa vid halv ett att jag skulle gå och äta lunch vara det bara jaha och sen när jag satt och ått skakade jag typ av hunger. Och sen efter lunch så fick jag köra trucken som går mellan pall raderna och hämtar saker på båda sidorna och både på marken och högt upp. Den var jätte svår att köra och jätte läskig men jag tycker jag klarade det ganska bra. Måste nog öva lite bara.
Efter jobbet så gick jag runt sjön och det gick riktigt bra men det var väldigt varmt.
Sen efter det har jag bara taagit det lungt. Och nu ska jag nog snart gå och lägga mig och läsa och sova.
Så god natt och sov gott.
// Ida


Råstasjön. Fast när jag gick runt var det soligare


Kenny Begins

Hejsn.
Så då var helgen nästan slut. Och en vanlig vecka börjar snart igen med jobb och jobb och första maj och valborg.

Men hur var Idas lördag kväll/natt och söndag då? Jo den var bara bra. Träffade D inne i stan gick in på bion bestämde vad vi skulle se. Det blev Kenny Begins. Sen gick vi och ått i Kuungshallen, jag ått tackos och det var as gott. Sen gick vi in på bion. Och den var riktigt rolig, jag skrattade as mycket. Men den var lite töntig vissa scener med det gjorde inget, men jag måste säja att serien var bättre.

Efter filmen åkte jag med D hem till honom. Där kollade vi på slutet av Rocky Balboa och sen hände det lite roliga saker och sen var det sov dags. Sen klockan typ halv fem skulle D upp och jobba några timmar och jag låg kvar i hans stora sköna säng och sov tills han kom tillbaka. Då kollade jag på TV och ått frukost medans D sov lite till. Sen gick vi till T-banan, jag åkte hem och D åkte till en kompis för att plugga.

När jag kom hem så hade mina föräldrar precis börjat göra våfflor så ått några sånna sen gick jag, Anki, Sippi och Nilsson på en promenad och ått glass och satte oss vid golf ängarna och hade det skönt i solen. Sen gick jag hem och städade lite, datanördade lite och ått middag och nu sitter jag och kollar på TV. Ska sen sova för att orka med en vecka till med jobb.

//Ida



Solen i ögonen

Hejsan.
Torsdagen och fredagen på jobbet var bra. Fick göra ganska mycket saker, men torsdagen var lungnare än fredagen. Men i fredags fick jag åka till Lok själv och kolla vad dom behövde och skriva upp det och sen åka och hämta det på lagret och sen åka tillbaka och lämna det på rätt platser igen. Dessutom skulle jag hitta spår tio och kolla ett skåp där som jag också skulle fylla på. Och jag hade aldrig varit vid spår tio och detta skåp så det var lite svårt att hitta ditt och jag var tvungen att ringa och fråga vart jag skulle men det gick bra tillslut. När jag sen nästan var klar började batteri lampan lysa = att jag blev as orolig att jag skulle få stopp och inte kunna ta mig tillbaka. Men det var lungt och jag kom tillbaka. Fredagen var väldigt varm så jobbade utan tjock tröja hela dan typ. I fredags fick jag också leda en lastbil över spåren. För när dom kommer och ska tex töma kontejners så får dom inte köra över spåren för dom har inte gått nån utbildning för det så då kan det hända olyckor så då får man köra golfbilen framför dom och vissa vart man kan köra. Det kanske inte var så kul men det gick bra. När jag sen bandade en metal grej så var den lite smutsig och hela jag blev typ svart, alltås jag och smutsiga saker eller jag och vatten funkar inte jag blir jätte smutsig eller jätte blött, inte kul. Jag och Cristian hade också ett litet utveckligsamtal om hur jag tyckte det gick för mig och så. Jag sa att jag tyckte det gick bra men behövde mer träning både på data systemet och trucken. Men det kommer nog.

Igår kväll så gjorde jag ingenting, låg i soffan och kollade tv och sen gick och la mig ganska tidigt och sen imorse som jag hela morogen och gick inte upp fören halv elva, så skönt.

Och vet ni vad jag ska göra ikväll?? Jag ska gå på bio med D = ). Ska bli riktigt kul, vi har inte bestämt vad vi ska se än men det blir nog bra. Ni får reda på lite mer ditaljer senare.
Nu ska jag nog gå runt sjön, det är nämligen jätte fint väder ute och det är skönt att gå runt där och sen ta en lång skön ducsh.
//Ida


Let your body decide

Hej.
Oj det har hänt ganska mycket nu på bara två dagar. Men som vanligt tar vi det från början.
Igår på jobbet fick jag bla städa igen. Jag fick gå längst ett spår och plcoka skräp och det var en hel del så det tog hela eftermiddagen. Och på förmiddagen gick jag på kurs nämligen vistelse i spår så nu får jag röra mig fritt bland spåren. Men det viktigaste av allt jag fick reda på vad min kompis heter =). Kanske inte ska hänga ut honom här så vi skriver att han heter D.
Sen på kvällen så gick jag och mamma och pappa på teater. Vi såg "Tre systrar" på stats teatern. Den var bra men väldigt lång. Innan vi gick på teatern så ått vi på kungshallen, jag ått tackos det var as gott.
Sen idag har jag kört till Lok hela förmiddagen och tvättat bilrutor.... Sen åkte jag och mamma och handlade mat på woken. Det var mycket gott. Efter lunch så plockade jag ihop lite saker och bandat pallar och pratat massor med D hihi.

Efter jobbet så åkte jag in till stan och fikade och pratade och promenerade med T. Det var mycket trevligt och solen kom fram lite också. Har nämligen varit lite kallt och molningt under dagen så jag har haft jacka på mig nästan hela dagen. Och när jag har både byxor och knäppt jacka så ser jag utt som en smurf typ...
Ne detta blev ett kort inlägg men måste gå och sova nu. Är trött och ni har ju fått reda på allt som hänt så...
God natt och sov gott.
//Ida


Så här ser jag utt på jobbet typ men jag är bara ljus blått, ingen vitt liten kläning =)


Smack that

Hej.

Jobbat idag som vanligt och det var roligt idag också. Vad har jag då fått göra? Jo först fick jag en lista på saker jag skulle hämta och räkna och stoppa i påsar och merka dom. Men grejen var att vissa av sakerna kanske inte fanns så det blev en del letande men det behöver jag öva lite på så det gjorde inte så mycket. Det jobbiga med detta förmiddags jobba var att jag skulle räkna sakerna, det var okej när det var så där fyra saker men det blev jobbigt när det var små blä saker som hade en liten späts på sig för dom var så där 400 stycken och det skulle jag räkna inte så kul men men nån måste göra det och det var ju som sagt nått att göra också. Sen fick jag städa lite brevid spåren och sen fick jag flytta fika sakerna till övervåningen. Fick dessutom beröm sen för att jag hade fixat det så fint = ). Sen ått jag lunch sen packade jag ner sakerna jag fixat på morgonen i en låda för det hade jag glömt göra och sen fick jag gå ut och städa. inte så kul men jag fick vara ute i solen och det var riktigt skönt. men jag fick en papp-påse och en plock grej så kände mig som värsta städaren. Fick ihop en hel säck med skräp, mest papper, plast och träbitar. Detta städande tog ett tag så när jag var klar med det och hade slängt säcken så var klockan halv fyra och dagen var slut. Så då gick jag hem och byte  om till spring kläder och gick/srang rrunt sjön. Det gick bra faktiskt även fast det var ett tag sen jag gick runt sjön, det var nämligen nån dag innan jag började jobbet, viket var den första april. Sen dess har jag bara tagit det lungt, kollat tv och internet och ätit middag.
ja just det ja när jag skulle ut och springa så gick jag runt i bara trosor och tröja och så skulle jag kolla om jag hade ett blåmärke vid ryggslutet för det hade gjort ont under dagen lite. Men det hade jag inte istället hittade jag ett jätte stort blåmärke på ena skinkan! Inte kul, den är lilla blå och stor som en hand typ...Borde ha tagit en påse ärtor på den i alla fall hahaha. Så det blir ju ingen badning eller gång i bara string för då sysn det, kommer inte hända men ändå...

Så det var allt för idag. Skriver snart igen, kanske i morgon men ska på teater så kanske blir försent. Måste ju sova tidigt.

//Ida



Så här kanske jag inte riktigt såg ut men jag städade i
alla fall hela dan typ så jag kunde ha sätt ut så här.


Party

Hejsan.
Japp var på party igår hemma hos Calle. Men nu ska vi inte ta händelserna i förväg vi ska börja från början och sluta vid slutet.
Min lördag började ganska sent och jag var rätt seg. När jag hade börjat vakna och började fundera på att gå upp ringde Anki och sa "hej du ska med och bisikta min bil, måste ha lite hund hjälp nämligen". Och ja sa ja så blev en snabb frukost på typ en halv timme och sen ner till Anki och iväg till Sollentuna bilbisktning. Anki var väldigt nervös vid bisiktningen men bilen gick som tur var igenom utan större anmärkningar. Anki har ju skaffat en hund till. Underbara lilla Nilsson, resan var typ till för att jag skulle få se detta lilla underbara 9 veckors paket. Han är så sjukt sött så man bara dör. Han är typ mindre än ett A4 papper och bebis med bebis päls, mage och ansikte. jag tycker han ser lite utt som en amstaff bebis med lite rynkor i ansiktet och så men han blir nog mer lik Sippi sen när han blir större.

Efter bilbisiktningen åkte vi och tog en liten promenad med hundarna och dom bara hoppade runt och hade jättekul. Så sötta.

Sen åkte jag hem och började fixa i ordning mig för kvällen typ duchade och rakade benmen och kollade sl. Festen var hemma hos Calle som bor i Spånga och vi var några som skulle få middag först så vi skulle vara där vid sex halv sju. Så jag möte upp Carro i Spånga och så gick vi tillsammans. Ja vi gick vilse för ingen viste riktigt vart vi skulle så Calles bror Tom kom och eskorterade oss hem till Calle.
Sen ått vi middag, det var wok med grönsaker, ris, räckor och kycklig till. Det var mycket gott. Sen började festen och det kom folk hela kvällen och natten. Jag drack massa konstiga halv goda blaningar, var med på ett kort spel som jag aldrig hade klarat om jag och Calle inte hade varit med i samma lag. Det var en as rolig fest med massa roliga människor. Slutade med att jag åkte med till Tallkrogen. Sov där och hade det trevligt. Sen på morgonen var det frukost framför Fear and Loathing in Las Vegas. Helt störd fim men skön morgon eller rättare sagt förmiddagen. Sen så åkte jag hem och var hemma vid tre och då åkte vi direkt hem till mormor och skulle äta middag där. det var mycket trevligt. Sen ikväll har jag bara kolla TV och nu ska jag sova för jag är as trött och ska jobba min första hela vecka på jobbet. Så god natt och sov gott.
//Ida


Two Princes

Hej.
Sitter just nu i soffan och äter popcorn och kollar TV. orkar inte göra så mycket mer. Har ju jobbat nu i tre dagar på raken, men jag är nog trött för att jag inte går och lägger mig i tid. Måste ändra det till nästa vecka för då ska jag jobba min första fem dagars vecka. Ne jag vet det är helt stört att jag inte har jobbat en hel vecka än, men det är bara för jag blev sjuk och sen var jag ledig lite och så nån röd dag och grejer. Men det ska nog gå bra att jobba en hel vecka, känner att jag behöver det så jag vet hur det känns och så.
Jag har haft riktigt kul på jobbet både idag och igår, det är nog för att jag lär mig nya saker varje dag, gjort massa saker och sen träffat massa nya trevliga människor. Jag har kört truck nu! Det var jätte kul, lite svårt men roligt. Fick dock bara köra typ hundra meter men men det var hundra meter. Jag fick både köra igår och idag, samma sträcka. Sen har jag fått plocka fram saker som ska skickas iväg, lagt in den rena tvätten i rätt skåp, kört till lok med elbil (jätte kul men lite läskigt att köra), bandat pallar, lärt mig data systemet mera, fixat lappar till pallar som ska iväg, soppat och sen idag fick jag kasta in kartonger i en container och vissa satt ihop med massa täjp och vissa satt fast i en pall så jag fick sparka och hugga lite för att få dom lite smalare så det får plats mer i containern. Det var ganska jobbigt att göra det men det var kul också och jag fick ut lite agritioner.
Ja just det ja, jag har fått en ny kompis på jobbet också. han praktikant på lyften. Det är spåren brevid lokalen där jag är. Jag har sett honom kolla på mig redan från första dan, alltså kollat på mig som att "Hej jag vill prata med dig och lära känna dig och jag är jätte nyfiken men jag vågar inte gå fram". Ganska gulligt men lite störande också det var så att jag hade bestämt mig för att gå fram och prata med honom nästa gång jag såg honom och typ säja "Hej jag är inte farlig, jag bits inte jag lovar". Men så var det så att  jag satt och räknade fil papper, skulle ha 300 stycken, och då kom han in på lagret för han skulle hämta nått och då såg han mig där på golvet och då började han prata med mig och sen dess har vi pratat lite varje gång han har kommit in och det har varit några gånger. För dom på lyften behöver saker hela tiden och så ibland tar dom fel och då kommer dom tillbaka och måste byta. Så vi har nu pratat en del, riktigt trevligt. Men jag vet inte vad han heter! Ja jag vet jag är hemsk men jag har glömt frågat....Men men får väll göra det nästa vecka. Trevligt med en ny kompis i alla fall som dessutom är ung och inte typ 50 som alla andra på mitt jobb.
Sen idag efter jobbet så åkte jag bara hem och tog det lungt och det är det jag gjort hela kvällen, väldigt skönt.
//Ida


Det är typ en sån här truck jag har kört fast lite äldre och slitnare.


Kom änglar, kom älvor

Hej.
Nu är man hemma från Åre igen. Känns så där, var helt underbart med massa bräd åkning nämligen. Men det var lite dåligt väder på slutet. Kom hem igår kväll vid sex halv sju. Vi hade tänkt åka  lite på morgonen men det var dåligt väder och alla var lite sega så vi åkte hem direkt istället.
Nu får man väll se när det blir bräd åkning igen.....
Ja just det ja samma dag som vi åkte till Åre, nämligen onsdagen den 8 april, så klarade jag teori provet för truck kort, efter två dagars plugg och genomgångar. Känns väldigt bra att ha klarat det. Nu är det bara körning kvar och det kommer nog ta ett tag men jag vet i teorin hur man gör nu i alla fall, har både läst och sett hur man gör. Verkar inte så svårt ändå, men man får väll se hur det går. Ska nog få börja köra nästa vecka.
Jobbade idag, det var kul men inte helt mycket att göra. Men fick lära mig nya saker ändå, men det får jag hela tiden nu i början.
Sen efter jobbet så träffade jag först G utanför jobbet bara för att säja hej och det var trevligt. Stog och pratde ett tag i det vackra vädret. Sen tog jag p-tåget in till stan och träffade C. Vi tog en promenad i stan och pratade och ått glass. Mycket trevligt, gör gärna om det = ).
 Pratade med Anki ikväll också. Hon hade skaffat en till hund! Nils eller nått sånt heter han och han är Sippis lille bror och är ljus brun med vita fötter. Måste se honom säjer jag bara. Jag hoppas jag får göra det i helgen. Och sen funderade Anki på att flytta och börja plugga i typ Skara och det diggas inte helt och hållet men men vad ska man göra, sina kompisar flyttar på sig ibland. Sara är ju redan i London och Julia i Skara.....
Ne nu ska jag sova för jag ska jobba imorgon och är ganska så trött.
//Ida
P.S Ja just det ja jag ått min första lever pastej macka ikväll på tre år. Var faktiskt riktigt gott. Det är nog det jag saknat mest. D.S


Kommer sakna dig som fan om du flyttar bara så du vet!

Så kall, så het

Hejsan.
Nu är man uppe i Åre. Kom upp igår kväll eller natt snarare natt, nämligen halv ett. Så idag har man varit lite trött och  seg. Vi var inte uppe i backen fören vid 12 och sen blev det inte så många åk. Mest för att det jag och syrran är lite sjuka av olika slag och sen för att det var ganska mjukt och så i backen. Men det var inte så mycket folk som jag trodde. Men det kanske kommer mer folk och om det dessutom blir bättre väder kommer det nog också mer folk. Dom vågar sig ut då. Men man vill ju ha sol och vackert väder för det kan bli lite skönare då. Men vi ska vara uppe tills på tisdag så det kan nog bli nån dag med fint väder i alla fall. 
Ska bli riktigt skönt att vara uppe här i några dagar, det var ett tag sen sist. Och jag är dessuom lite friskare nu så det känns bra. Men jag vill bli friskare och vara frisk länge. Jag ska faktiskt börja äta kött nu. Ått två jätte jätte små korv bitar här om dagen och det är nog det så det får vara i början, små små bitar. Men det känndes bra konstigt nog....och jag börjar längt lite efter små köttbitar och så och det är ett gott tecken. Men vi får se hur det blir. Ska jag bli helt vanlig kött ätare kommer det nog ta ett tag...
Nu ska jag sova så jag orkar åka snowbord imorgon igen.
God natt och sov gott.
//Ida


To be, or not to be

Hej.
Ja jag vet att jag inte har skrivit på jätte länge och det har hänt ganska mycket, men ta det lungt jag ska ta allt i tur och ordning.
I onsdags så började jag jobba. Det var väldigt nervöst innan, men alla är jättesnälla och hela dagen gick ått att kolla alla saker och förstå lite mer hur allt går till. Ja det var väldigt mycket att ta in tex ett datasystem, vart alla saker står och vart man hämtar nya om det tar slut och vad man ska göra med det nya som har kommit in under natten. Så efter första dagen var det ganska snurrigt i skallen men jag hoppas det losnar efter ett tag.
Efter arbetsdagen var slut gick jag upp till mamma och drack en kopp varm choklad. Vi pratde lite om hur min dag hade varit och att jag började känna mig lite sjuk. Mamma såg det också på mig. Så när jag kom hem gick jag och la mig på soffan och sen sov jag tills fredag halv elva på förmiddagen. Jag sov alltså bort nästan två dyngn! Helt sjukt!
Men som sagt från i fredags började jag känna mig lite bättre men jag orkade fortfarande inte göra nått. Och det känns ungefär samma sak idag. Jag är väldigt seg, lite halvf gunging när jag är uppe och går och har en ganska jobbig hosta.
Men jag hoppas jag är frisk på måndag i alla fall så jag kan gå och jobba. Jag gick till och med upp i torsdags morse för att jag hoppades på att jag kunde jobba men jag kockade typ och yrade och somnade direkt efter jag hade pratat med min chef så jag var fortfarande sjuk....
Sen har ju både jag och mina föräldrar kommit fram till att jag är sjuk ganska ofta (tre gånger på två månader har jag räknat ut) och i alla fall mina föräldrar tror att det är för att jag äter för dåligt = att jag borde inte vara vegitarian längre. Och jag har väll insett det också och jag vill ju inte vara sjuk hela tiden specielt inte nu när det snart är sommar och jag har äntligen fått ett nytt jobb. Men det är svårt att ge upp nått som man har hållt på med i nästan tre år och som man egentiligen vill fortsätta med.
Så här ser det just nu ut i min hjärna : på ena sidan är det massa vegitarianer grejer som säjer ått mig att inte äta kött och att man ska tänka på dom stackars små djur  och på den andra sidan är det typ en köttätar grej som säjer att det är bra att äta lite kött så att jag börjar må bra igen och jag slipper vara sjuk. Och jag vet att jag borde lyssna på köttätaren men det är jätte jobbigt och det går ju i mot mina principer och alla vill ju att jag ska bli köttätare igen och då vill jag änu mindre bli det. Men jag måste nog tyvärr inse att detta vegitariande inte håller längre tyvärr...






Ursch och fy säjer jag bara att jag kanske måste börja äta dessa djur igen men vi människor är ganska hemska ibland...

//Ida


RSS 2.0